img_8949

Fluodag op school

Ieder jaar is het FLUODAG op school. Op deze dag tonen ze aan hoe belangrijk het is om fluo te dragen en zichtbaar te zijn in het verkeer. De kinderen leren op spelenderwijze dat fluo COOL is en helemaal niet saai en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Aangezien het ieder jaar in november plaatsvindt, kunnen we gedurende het ganse jaar vanalles verzamelen uit diverse winkeltjes. Vele spullen leggen we dan in de kast bij de verkleedspullen en o ja deze spullen worden hier heel vaak gebruikt.

Dit jaar viel de FLUOdag op de verjaardag van de oudste dochter, dus reden genoeg om eens iets extra te doen om haar te doen stralen!
Ik maakte een leuke zwierrok met 3 lagen. Ik gebruikte geen patroon, ik heb louter de berekening gevolgd die op het net circuleert voor cirkelrokjes en dat ging prima! De onderste laag is uit mooi zacht tricot fluogeel, daarboven een mooi fluoroze tulestof en daarboven een mooi namaak kanten bloemenstofje die er goed bijpast.
Voor de afwerking kozen we voor een brede elastiek en als finishing-touch een mooie bijpassende strik.

img_8936 img_8939 img_8970

Verder maakte ik een fluotrui op basis van het Julia-patroon van Compagnie M. De mouwen in het patroon zijn altijd veel te smal, dus let daar goed mee op en ik hou niet van de korte mouwen, dus we hebben de volledige mouw hertekend. Ik heb de lengte dan ook wat aangepast aangezien wij met een niet zo’n brede tailleband werken.
Bij de mouwen hebben we dan nog een stuk van de tule ertussen genaaid om een mooi geheel te vormen met de rok.
We zochten ook nog voor een leuke tekening op de trui en na veel wikken en wegen kozen we samen voor een smiley met hartjesogen en we zijn erg blij met het resultaat :)

img_8953
We maakten de outfit af met een leuke sprookjesachtige cape in dezelfde tule en hopla de oudste voelt zich een ster!
Ze deed nog fluo handschoentjes-netjes aan in haar lievelingskleuren roze en geel en samen met leuke kniekousen en een knalroze pruik was ze helemaal klaar!

img_8964  img_8957

Toen ze ’s avonds thuis kwam riep ze heel trots: mama ik ben gewonnen!!! Ik vond het super leuk! Bedankt mama.

Ik straal dan natuurlijk ook en ben bovendien blij dat de stofjeskast een beetje kleiner is geworden :-)

Volgende keer zal ik de andere twee dochters ook meer moeten verwennen met fluospullen, dat is dan weer extra werklast, maar daar dienen naaiende mama’s voor toch :-)

 

Bewaren

Bewaren

Gepubliceerd door

Marilyn Vermeulen

Marilyn Vermeulen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/c/kadolicious.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *