Langs beide zijkanten dubbele ramen met gordijntjes

Minion tafeltent

Nu we ons webwinkeltje (Kadolicious) hebben met allerlei hippe spullen voor groot en klein, komen meer en meer klanten vragen om iets op verzoek te maken. Zo kwam er iemand met de vraag of ik een tafeltent kon maken die tegen een stootje kan. Er waren niet veel eisen: sterk, stevig, met een raampje en een deurtje en het moest blauw zijn.

De ideeën begonnen te borrelen… Ik moest niet lang nadenken en koos voor mooie jeansblauwe fleece als basisstof. Rekt mooi mee, is zacht en vraagt niet veel onderhoud (want strijken doet niemand graag, toch?).

We begonnen met een dubbel raam aan de beide zijden en wat is een raam zonder gordijn? Dus ja hoppakkee gordijntjes: check! Ik koos voor oprolgordijntjes aan de buitenkant omdat dat er leuk en vrolijk uitziet. Het raam zelf werd gemaakt met doorzichtig tafelzeil want een opening zonder steun vind ik persoonlijk maar niks. Met doorzichtig tafelzeil ziet het er echt uit, het maakt de tent steviger en het is af!

Langs beide zijkanten dubbele ramen met gordijntjes
Langs beide zijkanten dubbele ramen met gordijntjes

Dus tent check, gordijnen check, nu nog een deur! Ik koos voor 2 flappen en op 1 flap plaatste ik een raampje met een minionhoofd omdat de jongen in kwestie gek is van minions :-) Deze voorkant van de tent naaide ik volledig vast aan de zijkanten.

Voorkant met flappen
Voorkant met flappen

Voor de achterkant kozen we voor een loshangend paneel dat vastgemaakt werd met twee strikken. We plaatsen er 2 wasdraden op om de kinderen de kans te geven om met wasknijpers tekeningen of andere spullen op te hangen:-). Waarom werd dit niet vastgenaaid op de zijpanelen hoor ik jullie denken? Wel,  op deze manier kan de tent op verschillende tafels gebruikt worden en kan je deze kant ook gebruiken als ingang. Ook daar waar de speeltent constant op de tafel moet blijven liggen, is het handig dat dit los hangt omdat er dan een stoel onder de tafel kan :-)

Achterkant met wasdraadjes
Achterkant met wasdraadjes
Achterkant met strikken
Achterkant met strikken

Voor de afwerking werd een deurbel voorzien met het huisnummer 121, er werd nog een minion in elkaar geknutseld en het leukste: de opbergbrievenbus met opschrift: “post”. De kinderen proberen hier constant dingen in te verstoppen, niet alleen hun post maar al hun lievelingsspulletjes!

Onze ineengezette minion :-)
Onze ineengezette minion :-)
IMG_5264a
Brievenbus met velcro-sluiting

Gelukkig is het paasvakantie en voelde ik de druk om deze op tijd het huis uit te krijgen, want de ideeën kwamen sneller dan dat ik ze kon uitvoeren. Ik wou nog 1001 dingen doen, maar dat zou op den duur onbetaalbaar worden en stel dat dan iedereen zo’n tent zou willen, dan zou ik géén tijd meer overhebben hahahaha.

We maakten deze tent dan wel voor een klant, maar probeerden deze natuurlijk heel even uit op onze tafel om te checken of alles goed afgewerkt was. De reden waarom ik nog nooit één voor onszelf maakte is omdat onze tafel een grote vervelende middenbalk heeft waar de kinderen constant tegenaan zitten. Maar, ondanks het feit dat onze tafel vervloekt is en totaal andere afmetingen heeft, vonden de kinderen deze tafeltent perfect en mocht ze niet naar de klant vertrekken.

IMG_5291a

Na het nemen van enkele “afscheids”foto’s werd dit pareltje mooi ingepakt en verzonden.

Aja juist, onze olijke tweeling wou ook nog eens demonstreren dat er een NOODuitgang is voorzien :-)

IMG_5272a
Nooduitgang: check!

Deze tent is inmiddels op bestemming en direct een eyecatcher in huis. Ze werd direct ingepalmd door de jongste in huis en hij was instant zijn inboedel aan het verhuizen.

Mission completed! Now it’s your turn!

Gepubliceerd door

Marilyn Vermeulen

Marilyn Vermeulen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/c/kadolicious.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 gedachten over “Minion tafeltent”

  1. Hallo Carlos en Greta,
   Bedankt voor jullie reactie. Ik probeer de mensen een beetje te laten meegenieten van onze knutselwereld :-)
   De tafeltenten maak ik op maat en veel hangt af van de hoeveelheid stof en materialen en wensen van de mensen. Alles kan en alles mag.
   Voor deze miniontent vind je hier meer info. Neem gerust even contact op als je je een beter beeld wilt vormen :-)
   Groetjes
   Marilyn en co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *