IMG_5414a

3 little mermaids

Een tijdje geleden gingen we een week op vakantie naar Centerparcs Sandur. Daar hebben we met z’n allen enorm genoten van de rust van onze gezellige bungalow aan het water.

Het zwembad was er ook zalig en aangezien het in Nederland geen vakantie was, was het ook heel erg rustig. Het zal je dan niet verbazen dat we héél veel gezwommen hebben. En echt niet normaal wat onze dochters daar allemaal uitspookten. Het zijn 3 zotte waterratten. Met veel schwung stapten ze moeiteloos de hoge trap op naar een hevige glijbaan. De drie ukkies (vijf, drie en drie jaar) werden opeens heel kleine stipjes daar bovenaan de trap. Ze zwaaiden nog even naar mama die onderaan de wacht hield aan het kolkende water. En als mijn ventje riep van: “JA nummer 1”, dan moest ik me klaar houden. Zonder schrik kwam de eerste naar beneden. Mijn hart ging te keer, ik zag ze uit de glijbaan vliegen en in het diepe water storten. Ik zwom er zo snel mogelijk naar toe om ze te helpen. Ze spuugde het ingeslikte water uit, deed het water uit haar ogen en dan begon ze heel hard te lachen en te roepen van: NOG EEN KEER!!!! Snel moest ik ze naar de kant brengen (al vechtend tegen de hevige tegenstroom) en me dan onmiddellijk klaarmaken voor nummer 2 want papa riep inmiddels al weer: nummer 2!! EN huppakkee mama moest tegen de stroom zo dicht mogelijk naar de glijbaan geraken om de kleintjes te vangen… En ook deze twee gingen kopje onder, kwamen vanzelf boven en riepen direct van NOG EEN KEER! En zo ging het een tijdje door tot ik helemaal op was :-)
De mensen rondom ons geloofden hun ogen niet. Zelf de badmeester kwam ons vertellen dat onze meisjes echte dolfijntjes zijn.  Dit  hebben ze echt niet van mij, maar van de papa die vroeger nog aan waterpolo deed. Ik vond het wel grappig eigenlijk. Echt geweldig! You’ve gotta love them :-)

Maar ik wijk af… Ik wou dit even vertellen omdat Amber, de oudste van de tweeling (toch wel een volle minuut ouder nota bene), mij op één van die avonden haar shampoofles kwam tonen en mij vroeg: “mama ik wil ook een zeemeermin zijn, kan jij geen staart voor mij maken zoals deze zeemeermin. Ik zei ja hoor, mama zal dat thuis dan wel eens doen.

Intussen weken verder en het is paasvakantie. Amber kwam terug naar me toe met haar vraag: “mama mag ik dan nu zo’n zeemeerminstaart?

Ik liet ze een stuk fleece uitkiezen en dan moest ze er even op gaan liggen. Ik nam haar contouren over en tekende dan een grote marge erom heen (Zo’n 15 cm).

Ik begon de voorkant te tekenen, ik plooide de stof dubbel om de staart symmetrisch te maken. Daarna nam ik het nogmaals over om de achterkant te maken. Ik maakte hem wel redelijk lang omdat ze er zo meer beweegruimte in heeft.
En voor de staart wou ik wat glitters. Ik nam een restje glittertricot en dat heb ik bovenop de fleece genaaid omdat je dan geen extra naad hebt aan de binnenkant. Ik maakte dit met een zigzagsteek vast.

IMG_0054a
Onderaan met glittertricot

Daarna maakte ik nog een boordband uit dezelfde stof. Ik heb dit nog eens met de lockmachine gedaan om het mooi af te werken en huppakkee de staart is een feit.

Zeemeerminstaart
Zeemeerminstaart

Amber was in de zevende hemel. Ze wou maar al te graag poseren met haar nieuwe staart. En vanaf nu moet haar staart overal mee naartoe. Ze nestelt zich ermee in de zetel, huppelt ermee rond en hij moet ook mee in bed als haar slaapzak.

IMG_0060a

IMG_0062a

Alleen was ze wel ontgoocheld dat het geen ECHTE zeemeerminstaart is. Ze heeft het wel 10 keer gevraagd. “Kan ik er niet mee zwemmen mama?” Ik zeg haar dan dat ze kan doen alsof en dat ze er nog  101 andere dingen mee kan doen. Haar lachje komt dan weer tevoorschijn en aangezien ze aan iedereen heel trots vertelt van:  “ik heb een zeemeerminstaart”, weet ik zeker dat ze super content is :-)

En aangezien de  2 andere little ladies ook graag zo’n staart wilden, wist ik wat gedaan de laatste zondag van de vakantie :-) Feline wou een paarse met glitters en Jana wou een regenboogstaart. Zo gezegd zo gedaan. Ze hebben er de ganse avond mee gespeeld en sprookjesverhalen verteld, dus mijn doel is bereikt :-)

3 little mermaids
3 little mermaids

En aangezien we ook veel leuke commentaren krijgen, komen ze ook te koop in onze onlinewinkel. Iemand die ze graag aan iemand cadeau wil doen, kan ze binnenkort hier vinden of een mailtje sturen naar info@kadolicious.be om een bestelling door te geven.

Veel naai of shopplezier!

Gepubliceerd door

Marilyn Vermeulen

Marilyn Vermeulen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/c/kadolicious.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *