Foto 9: Klaar!

Ons klaar maken voor Pasen met hippe paaszakjes en paaskippen

Pasen komt eraan en we moeten heel dringend ons huis klaar maken voor de Paashaas. Alle mama’s kennen het wel: we hebben het té druk, we zijn met vanalles en nog wat bezig en tegen sommige klusjes zeggen we: “jaja, dat gaan we een ander keertje doen”. Voor je het weet staat Pasen voor de deur en dan moeten we in allerijl nog een paasboom zoeken, het huis versieren en nog wat tekeningen maken. En deze keer willen we ook echt leuke paaszakjes maken. Met 3 vrolijke meiden in huis die dol zijn op chocolade moeten we er wel voor zorgen dat de Paashaas ons tuintje niet overslaat.

Ik zocht dus iets leuk, vrolijk en vooral iets wat snel klaar zou zijn want ik had niet veel tijd om te naaien. Naast leuke zelfgemaakte paaskippen, zag ik op deze blog: Mai Designs iets wat bij mijn idee paste en ik begon direct iets te schetsen op een overschotje katoen (zie foto 1). Daarna zette ik het nog eens op papier en ik maakte de achterkant in dikke vilt van 3mm (zie foto 2).

Foto 1: schets van patroon
Foto 1: schets van patroon
Foto 2: Patroon maken
Foto 2: Patroon maken

Ik moest even nadenken over de achterkant want stel dat  je er kleine snoepjes in doet dan mogen deze er toch niet uitvallen :-) Ik koos voor een overlapping van 1 cm, maar op het einde heb ik er dan toch een kamsnap ingedaan. Maar het kan evengoed zonder. De achterkant moet echt wel in een dikkere stof omdat het konijntje dan steviger is.

Als je de voorkant uitgeknipt hebt, en een opening hebt gemaakt voor het kijkgaatje, dan kan je de buik verder afwerken met doorzichtig tafelzeil (foto 3). Ik zigzagde rondom rond en knipte daarna het tafelzeil wat bij (foto 4).

Foto 3: tafelzeil vastnaaien
Foto 3: tafelzeil vastnaaien
Foto 4: tafelzeil bijknippen
Foto 4: tafelzeil bijknippen

Dan is het tijd om de achterkant vast te maken. We leggen de achterkant op de voorkant averechtse kanten op elkaar en maak je overlapping van 1 cm. Dan kan je rondomrond zigzaggen en voilà alles zit vast! (Zie foto 5).

Foto 5: achterkant bevestigen
Foto 5: achterkant bevestigen

Voor diegenen die graag hebben dat alles mooi op zijn plaats blijft zitten of voor diegenen die geen paaseitje willen verliezen kan je er nog een kamsnap opzetten (zie foto 6) of nog eens rondomrond vastnaaien (zie foto 8).

Foto 6: extra beveiliging een kamsnap
Foto 6: extra beveiliging een kamsnap

Er rest dan nog 1 belangrijk taakje: opvullen!!

Foto 7: Vullen met snoep
Foto 7: Vullen met snoep

En ja: SMULLEN maar!!!

Ik probeerde ook nog eentje met de goede kanten op elkaar naaien, maar om dan de oortjes naar buiten te krijgen had je veel tijd nodig en dat is nu net wat ik wilde vermijden, dus de groene versie hoeft voor mij niet meer.

Foto 8: Klaar!
Foto 8: Klaar!

Hopelijk hebben jullie iets aan dit berichtje en voor diegenen die mijn patroontje willen, geef gerust een seintje.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties en reacties.

Veel plezier en vrolijk Pasen!

Gepubliceerd door

Marilyn Vermeulen

Marilyn Vermeulen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/c/kadolicious.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Een gedachte over “Ons klaar maken voor Pasen met hippe paaszakjes en paaskippen”

  1. Leuk… Creatief….gewoon geweldig :). :)
    Ben zelf ook bezig met leuke kaartjes maken en idd…geeft goed gevoel met leuke dingen bezig te zijn die je graag doet…het maakt je gelukkig.
    Op pinterest vind je ook oneindig veel ideetjes voor je creaties. Ik zou zeggen… Marylin doe zo voort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *