IMG_9960a

Speelse jurk voor actieve dochters

Drie dochters in huis, de kasten puilen dan ook uit met jurken al dan niet zelfgemaakt. Niet gek dat ik dan af en toe eens een leuke broek koop voor één van mijn dametjes.
Nu, na een groeischeut van de tweeling Amber en Feline kocht ik een hoop broeken omdat ze toch 2 keer per week moeten sporten op school en dan mogen ze niet met een rok of jurk naar school. Al na een week begint de miserie: Mama deze broek spant, mama deze broek vinden we niet leuk, mama ik krijg mijn broek niet zelf open, mama ik wil deze broek niet, … en nog duizend andere excuses. Iedere keer doen ze dit een week of twee weken na de aankoop waardoor de broeken “zo goed als nieuw” in de kast blijven liggen.

Ik maak dan ook zelden broeken voor hen, maar speelse jurkjes daarentegen zijn dan wel een hit.
Ik zag er nu ééntje staan in een Knippie (mei 2015) tuniek nummer 12. Nog nooit met een knippie gewerkt, ik ben meer een Ottobre fan voor de kids, maar ik dacht moeilijk gaat ook.
Met het nodige gevloek omdat ik de tekst niet goed begreep (heel rare omschrijvingen van iets simpel) ben ik er toch in geslaagd (mede met de hulp in mijn naailes :-)) om deze relatief makkelijke jurk te maken. Mijn probleem is dat ik alle stappen perfect wil volgen van een boekje waar er soms onzinnigheden instaan. Dus mijn raad als je al wat ervaring hebt, volg de boekjes niet van A tot Z. :-)

Voor de stof koos ik een glazende sweaterstof die ik een jaar geleden had gekocht bij de stockverkoop van Strass. Ik was direct verliefd op deze stof en ik kocht het zowel in het roze als in het zilver. Ik dacht dat komt ooit nog wel eens van pas en nu was het zover. De basiskleur wordt roze en de oortjes van de kat en de binnenkant van de zakken worden zilvergrijs. Ik vind het leuk dat bepaalde kleurdetails terugkomen vandaar deze keuze.

Voorkant jurk
Voorkant jurk

Via Knippie kan je een print kopen om de kat op de jurk te strijken, maar met een cameotoestel in huis, besloot ik om zelf een patroontje te maken voor onze jurk.

Het in elkaar zetten van de jurk ging supersnel en voor ik het wist was het klaar!
Ik koos wel voor bijpassende grijze kamsnaps aan de achterkant in de plaats van 4 knopen omdat ik geen fan ben van meerdere knopen op een rugpand.

Achterkant jurk met kamsnaps
Achterkant jurk met kamsnaps

IMG_9961a

Dochterlief wou maar al te graag passen en voila project speelse lentejurk is klaar :-)

Happy girl
Happy girl

Nu op zoek naar nog leuke stofjes in onze kast en dan nog een paar pareltjes maken voor mijn andere little rascals :-)

 

 

Gepubliceerd door

Marilyn Vermeulen

Marilyn Vermeulen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/b/c/kadolicious.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 gedachten over “Speelse jurk voor actieve dochters”

 1. Heel schoon! Ik vraag me trouwens af of de knopen op de achterkant wel nodig zijn? Super leuke jurk voor een super leuke meid!!!

  1. Hey Eva,

   Nee was niet nodig want de sweaterstof rekt goed, maar ik vond het ook wel mooi contrasterend 😉
   Merci voor je reactie. Mijnen blog is redelijk new, dus alle posts zijn welkom hahahaha.
   Ge weet je bent welkom op onzen blog é. Maybe schrijft ge ook wel eens een gast blogberichje :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *